Smart TV

Smart TV

En smart TV är en TV som har inbyggd internetanslutning och kan användas för att strömma videor och musik, surfa på nätet, spela spel och använda olika appar. Detta gör det möjligt att se på olika TV-kanaler och streamingtjänster direkt från TV:n utan att behöva använda en separat enhet som exempelvis en dator eller en streamingbox. Många smarta TV:n har också stöd för att styra dem med röstkommandon genom att använda en röstassistent, till exempel Amazon Alexa eller Google Assistant.

Vad är viktigt när man köper en Smart TV?

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på när du köper en smart TV:

Upplösning: Se till att TV:n har en hög upplösning så att du kan se detaljerna i bilden klart och tydligt. Full HD (1920×1080) är den vanligaste upplösningen, men det finns även TV:n med 4K UHD (3840×2160) som har ännu högre upplösning.

Storlek: Tänk på hur stor TV:n ska vara beroende på hur nära du sitter till den och hur stor rummet är. En TV på 32 tum kan vara bra för ett mindre rum, medan en större TV på 50 tum eller mer kan vara lämplig för ett större rum.

Anslutningar: Kontrollera att TV:n har de anslutningar du behöver, till exempel HDMI för att ansluta till en dator eller en spelkonsol, och USB för att koppla in en extern hårddisk eller annan enhet.

Operativsystem: Många smarta TV:n använder olika operativsystem, som exempelvis Android TV eller Tizen. Tänk på vilka appar och tjänster du vill ha tillgång till och se till att TV:n stöder dem.

Pris: Det finns smarta TV:n i olika prisklasser, så det kan vara bra att jämföra olika modeller och priser innan du bestämmer dig för vilken du ska köpa.

Tillverkare: Överväg vilka tillverkare som har bra rykte för att tillverka högkvalitativa TV:n med bra prestanda och lång livslängd.

Det finns många olika märken som tillverkar smarta TV:n. Några av de större märkena inkluderar:

Samsung: Samsung tillverkar smarta TV:n i olika storlekar och prisklasser, med operativsystemet Tizen.

LG: LG har ett brett utbud av smarta TV:n med olika storlekar och upplösningar, som kör på operativsystemet webOS.

Sony: Sony har smarta TV:n med hög bildkvalitet och ljudprestanda, som kör på operativsystemet Android TV.

Philips: Philips har smarta TV:n med enkel användning och bra bildkvalitet, som kör på operativsystemet Saphi.

TCL: TCL tillverkar smarta TV:n i olika storlekar och prisklasser, med operativsystemet Android TV.

Det finns många andra märken som också tillverkar smarta TV:n, så det kan vara bra att jämföra olika märken och modeller innan du bestämmer dig för vilken TV du ska köpa.