Gör din egen Paella med det här Paellareceptet

Paella är en spansk rätt som är mycket populär och smakrik. Det finns många olika varianter av paella, men den vanligaste innehåller kyckling, chorizo och svamp. Paella är lätt att laga och kan göras på många olika sätt.

Paella är en bra rätt av flera anledningar. En av de främsta är att det är mycket smakrikt. Paella innehåller en mängd olika smaker och kryddor, som saffran, vitlök, chorizo och svamp, vilket gör att det är en riktig smakupplevelse.

Paella är också enkel att laga och kan varieras på många olika sätt. Det finns många olika recept för paella, så det finns något för alla smaker och preferenser. Paella kan göras med kyckling, chorizo och svamp, men det kan också göras med fisk eller skaldjur, eller till och med vegetariskt.

Paella är också en bra rätt för att dela med andra. Det är en rätt som vanligtvis serveras i en stor paellapanna, vilket gör att det är lätt att dela med flera personer. Paella är också en rätt som passar bra för en festlig middag eller en avslappnad lördagkväll med vänner.

Paella är också bra för hälsan, det innehåller mycket grönsaker, fullkorn och protein. Det är också möjligt att göra en lite mer hälsosam version av paella genom att använda mer grönsaker och mindre fett.

Här kommer en enkel guide för att laga en traditionell paella. Lättast är att laga den i en Paellapanna.

Paella Recept

Ingredienser

  • 1 kilo kyckling
  • 1 chorizo
  • 8 svampar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 1 tesked saffran
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl arborioris

Skär kycklingen i bitar och skiva chorizoen. Skiva svamparna och skala och hacka vitlöken. Skär tomaterna i små bitar.

Lägg saffran i en skål och tillsätt 1 msk varmt vatten. Rör om och låt saffran sjuda i 5 minuter.

Hetta upp olivoljan i en stor paellapanna eller kastrull. Tillsätt kycklingen och chorizoen och stek tills kycklingen är gyllenbrun.

Tillsätt svamparna och vitlöken och stek tills svamparna är mjuka. Tillsätt tomaterna och saffran och rör om.

Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och rör om. Låt det koka upp och tillsätt arborioris. Rör om och låt det koka i ca 20 minuter eller tills riset är klart.

Lägg paellan på en platta och servera med en sallad och bröd.

Paella är en rätt som passar perfekt för en festlig middag eller en avslappnad lördagkväll med vänner. Det finns många olika varianter av paella, så det finns något för alla smaker. Du kan också använda fisk eller skaldjur istället för kyckling för att göra en fiskpaella. Paella är också enkel att anpassa till vegetariska och veganer alternativ.